Flying Tiger breidt uit met platenlabel en winkel in New York

Flying Tiger brengt goedkope lp’s en cd’s uit onder zijn eigen platenmaatschappij Tiger Music. De cd is namelijk niet dood, stelt mede-eigenaar Annemieke Degens Dil van Flying Tiger in Nederland.

Flying Tiger verkocht de afgelopen twee jaar meer dan 12.500 cd’s in zijn winkels. Zijn eigen platenmaatschappij zet nu scouts in om meer internationale muzikanten te binden, laat Degens Dil weten in Het Financieele Dagblad. De artiesten krijgen daarbij vijftig procent van de opbrengsten en houden alle rechten.

De winkelketen verkoopt sinds kort ook vinyl en gaat het bestaande winkelhoekje met jazz-cd’s en orkestrale muziek uitbreiden met andere muziekstijlen. Daarnaast wil Flying Tiger optredens van zijn eigen muzikanten organiseren. Bestaande platenlabels hoeven niet te vrezen dat Tiger Music een echte concurrent wordt, zegt Degens Dill. “Het is meer kietelen.”

De Deens formule is momenteel in 25 landen actief met ruim 420 winkels. Binnenkort komt daar de eerste vestiging in de Verenigde Staten bij. Flying Tiger opent in mei een winkel in New York.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!