Meerman schrijft brandbrief aan vastgoedtop

INretail-voorzitter Jan Meerman roept de grootste spelers in de vastgoedsector op tot actie om de oplopende winkelleegstand het hoofd te bieden. Die begint namelijk dramatische vormen aan te nemen, schrijft hij in zijn wekelijkse column.

De oproep is rechtstreeks gericht aan de directies van Corio, Unibail-Rodamco, Achmea Vastgoed en Wereldhave. Meerman acht de brandbrief nodig omdat hij ‘steeds meer het onbehaaglijke gevoel krijgt dat iedereen op elkaar zit te wachten en niemand het voortouw durft te nemen om de problemen grondig aan te pakken’. Zonder de inzet van deze grootste vastgoedspelers kunnen er volgens hem geen meters gemaakt worden.

De vastgoedtop wordt door Meerman uitgenodigd voor een spoedoverleg op het hoofdkantoor van INretail in Zeist. Daar moeten daadkrachtige oplossingen bedacht worden ‘om de winkelgebieden in Nederland weer woest aantrekkelijk te maken’. Zo wil de voorzitter onder meer komen tot marktconforme huurprijzen en een ‘masterplan’ voor elk winkelcentrum.

Meerman probeerde de patstelling tussen retailers en vastgoedeigenaren vorige maand al te doorbreken door te pleiten voor het delen van omzetcijfers. Het onderlinge wantrouwen past volgens hem niet in een tijd waarin de spelers samen tot betere winkelgebieden moeten komen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends