Multimate krijgt shop-in-shops van Decorette

Bouwmarkten van Multimate worden voorzien van shop-in-shops van woonwinkelketen Decorette. De eerste winkel werd eerder deze maand in Eindhoven geopend.

Multimate kwam afgelopen oktober samen met Hubo en Fixet in handen van retailserviceorganisatie Euretco, dat ook achter de formule Decorette zit. Euretco-ceo Harry Bruijniks liet eind vorig jaar al weten mogelijkheden te zien in het integreren van bepaalde winkelformules in de bouwmarkten om die niet alleen van synergie aan de achterzijde te laten profiteren. “Een formule als IKEA verkoopt toch ook alles?”, stelde hij tegenover vakblad Mix.

Decorette wil de komende vier tot vijf jaar groeien van 45 naar tachtig vestigingen, inclusief de shop-in-shops. “We geloven in de combinatie en de eerste tekenen zijn positief”, stelt manager Decorette Angela van Dongen. Er lopen momenteel concrete vestigingsplaats- en haalbaarheidsonderzoeken voor het openen van shop-in-shops van minimaal honderd tot 150 vierkante meter.

De shops worden ingericht naar de nieuwe stijl van Decorette, waarbij ingezet wordt op beleving en inspiratie. Daarnaast kunnen consumenten er terecht voor advies. De merken uit het assortiment van de woonwinkelketen zijn een welkome aanvulling op de maatwerkproducten van Multimate, stelt mede-eigenaar Maarten Scheffers van de winkel in Eindhoven. “De prijsdruk in het middensegment van de bouwmarkten is groot en met Decorette zetten we een stapje omhoog.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!