Xenos opent langverwachte webwinkel

Blokker Holding heeft maandag een webshop geopend voor dochterformule Xenos. Klanten kunnen daar terecht voor tweeduizend artikelen, die thuisbezorgd worden of zijn af te halen in de winkel.

De lancering werd ruim een jaar geleden al aangekondigd door het detailhandelsconcern. “Eerst opent hij in Nederland, daarna in Duitsland”, liet secretaris Peter Krenn destijds weten aan RetailNews.

Het online assortiment van Xenos wordt de komende periode in rap tempo uitgebreid. Bij bestellingen onder de dertig euro rekent de winkelketen 2,99 euro aan verzendkosten, terwijl zelf afhalen of laten bezorgen in een filiaal altijd gratis is.

Met de lancering van webwinkel van Xenos zet Blokker Holding zijn webambities naar eigen zeggen verder kracht bij. Vorig jaar richtte het concern Nextail op, een speciaal servicecenter dat de online omzet moet laten doorgroeien naar driehonderd miljoen euro in 2017. In 2013 waren zijn e-commerceactiviteiten nog goed voor 79 miljoen euro.

De lancering van de webshop valt samen met onrust onder het personeel vanwege een mogelijke stille reorganisatie. De vakbonden stellen dat vaste medewerkers voor het eerst in jaren een functioneringsgesprek krijgen, waar ze te horen krijgen dat ze niet meer functioneren. Blokker Holding zegt zich echter niet in die aantijgingen te herkennen en volgens de regels te handelen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends