Amazon denkt aan revolutionair winkelconcept

Amazon heeft patent aangevraagd op een winkel waarin klanten producten kunnen meenemen zonder er te stoppen om te betalen. De etailer wil klanten herkennen via een systeem van camera’s, sensoren en RFID-lezers, zo valt te lezen in de patentaanvraag.

De aanvraag is in september ingevuld en in januari gepubliceerd, meldt de technologische nieuwssite Re/code. Wanneer de klant door de uitgang van de winkel loopt, moet hij automatisch een e-mail of een ander elektronisch bericht toegestuurd krijgen waarin de productinfo en de prijs in is opgenomen. Doordat de klant bij het verlaten van de winkel herkend wordt, denkt Amazon hem automatisch te kunnen laten betalen.

Amazon denkt onder meer aan gezichtsherkenning om klanten te onderscheiden. In dat geval moeten ze van tevoren bijvoorbeeld foto’s en informatie over hun lengte en gewicht aan een account gekoppeld hebben.

Het is niet duidelijk of en wanneer Amazon gebruik wil maken van deze technologie voor eigen winkels. De retailer beschikt momenteel amper of fysieke locaties. Amazon huurde onlangs nog een pand in Manhattan dat onder meer moet dienen als een klein magazijn, zodat sameday-delivery mogelijk is in New York. Daarnaast wordt volgens The Wall Street Journal een deel van het pand gereserveerd voor het ophalen, retourneren en ruilen van producten.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!