Expert en Paradigit slaan handen ineen

Expert gaat voornamelijk op de achtergrond nauw samenwerken met branchegenoot Paradigit. De retailers willen profiteren van inkoopvoordelen en ook samenwerken op het gebied van logistiek, reclame, kennisoverdracht, opleidingen en trainingen en service en installatie. Dat hebben Expert en Paradigit dinsdag bekendgemaakt.

Paradigit verzorgt voortaan onder meer het IT-, Smart Home- en Smart Health-assortiment van Expert. “Om een betere speler te worden op het gebied van ICT-producten, hebben wij een partner gezocht die meer kon bieden dan alleen een brede range producten”, verduidelijkt directeur Dik Pijl van de elektronicaketen.

Naar buiten toe behouden de twee ketens hun eigen gezicht en identiteit. Het uitgangspunt van de samenwerking is de klant ontzorgen in een tijd waarin ICT-gerelateerde producten een steeds grotere vlucht nemen. Met de opkomst van het ‘internet of things’ wordt deze behoefte volgens de twee spelers nog groter.

Expert sloot zich onlangs al aan bij PLUX, een app uit de koker van Paradigit. Met die app kunnen consumenten onder meer product- en winkelinformatie bekijken, de beschikbaarheid van producten controleren en die ook daadwerkelijk bestellen. Ze kunnen de aankopen vervolgens afhalen in de fysieke winkel en sinds kort ook thuis laten bezorgen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends