Primera ziet omzet verder toenemen

Primera heeft zijn totale omzet vorig jaar met circa tien miljoen euro zien toenemen tot ruim 640 miljoen euro. Ook de identieke omzet nam licht toe, zo meldt de winkelketen woensdag. De omzet is in drie jaar tijd gestegen van zeshonderd naar 640 miljoen euro.

Primera spreekt van een opvallend resultaat, omdat de retailer kampt met een aantal krimpende markten zoals tijdschriften en tabak. “In deze markten kunnen wij alleen nog maar groeien door marktaandeel te winnen”, aldus commercieel directeur Gert van Doorn. Winstcijfers zijn niet bekendgemaakt.

De coöperatie opende vorig jaar dertien nieuwe winkels, waarmee het winkelbestand doorgroeide tot 465 vestigingen. De komende jaren zal dat aantal doorgroeien naar ruim vijfhonderd vestigingen, liet Van Doorn eerder al weten in FaceRetail. Primera verwacht vooral veel aanwas vanuit de boek- en kantoorbranche, nadat afgelopen najaar een overeenkomst met Blz. werd gesloten.

De winkelketen ziet de vraag naar een breder assortiment boeken toenemen, door een afname van het aantal boek- en kantoorwinkels. In de winkels richt Primera zich op hardlopers en cadeautitels, terwijl de rest online wordt aangeboden. Daar werd recent een uitgebreid assortiment van gepersonaliseerde boeken aan toegevoegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!