'Van Zetten houdt de eer aan zichzelf'

HEMA-topman Ronald van Zetten gaf een paar jaar geleden al aan te willen vertrekken als de cijfers wat rooskleuriger werden. “Nu de omzet dit kwartaal plust ten opzichte van vorig jaar en het aantal transacties is gestegen met zes procent kan en wil hij dat ook doen”, laat een woordvoerder weten in het Algemeen Dagblad.

Niet HEMA-eigenaar Lion Capital maar Van Zetten zelf heeft de beslissing genomen om te vertrekken, aldus de zegsman. Retailexpert Paul Moers stelt echter dat zijn vertrek laat zien hoe hard de wereld van private equity is. “Ik denk dat Ronald van Zetten de eer aan zichzelf heeft willen houden.”

2014 was volgens de scheidend directievoorzitter ‘een ongelooflijk zwaar jaar’. Zo had de retailer vlak na de ombouw van al zijn winkels last van het warme najaar in ons land. De hele kledingmarkt wordt volgens hem een hele pittige markt. “Daar komt zeker een reshuffle van aanbieders in de komende jaren”, zegt hij in De Financiële Telegraaf.

Ook 2013 was volgens Van Zetten een moeilijk jaar, waarin de retailer genoodzaakt werd tot het voeren van een andere strategie. De kleine winkels van HEMA in het buitenland hebben volgens hem laten zien hoe het in de huidige tijd werkt. “Veel afwisseling van assortiment in korte tijd. Regelmatig komt er tegenwoordig een nieuwe golf van producten in de winkels.”

Van Zetten had als droom om van HEMA een internationaal bedrijf te maken. Na zijn aantreden twaalf jaar geleden heeft de retailer winkels geopend in Luxemburg, Frankrijk, Spanje en Engeland. “Tegen alle geweld van de grote ketens in zijn we als HEMA toch een beetje de Galliër die overeind probeert te blijven.”

De topman laat in De Financiële Telegraaf weten enkele opties te hebben voor zijn tijd na HEMA. “De retail is nog niet van me af, denk ik zo.” Van Zetten wordt bij HEMA opgevolgd door Tjeerd Jegen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!