Welkoop denkt na over stadswinkels

Welkoop probeert met een proefwinkel in Bunschoten stedelingen uit Amersfoort te trekken. De winkelketen heeft zelfs nagedacht over stadswinkels, zegt algemeen directeur Paul Burger van franchisegever Agri Retail in Het Financieele Dagblad.

De voormalige servicewinkels voor boeren mikt volgens Burger op een breder publiek. Daarvoor kijkt de retailer naar zijn Belgische branchegenoot Aveve, die al in 2009 zijn eerste winkel in de stad opende.

Agri Retail stopte bijna twee jaar terug met de franchiseovereenkomst met BoerenBond, waarna zijn laatste filialen van die formule afgelopen najaar werden omgebouwd. Door die ontkoppeling kan Welkoop nu een eigen koers kiezen, zegt Burger. Zo kan de retailer zelf onderhandelen met leveranciers, in plaats van dat het bij de groothandel moet inkopen. “Het is alsof er een donzen dekbed tussenuit is gehaald.”

Welkoop mikt nu op het toevoegen van serviceconcepten met toegevoegde waarde. Zo kunnen online bestellingen straks in de winkel worden opgehaald en komt er bij wijze van proef een abonnement op diervoeding. Het assortiment voor tuin en dier wordt verder volgens Burger uitgebreid met gezondheidsconcepten als huisdieren ontwormen of vaccineren. “Het eindig misschien wel met de uitvaart van de hond.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!