Belgische tuin- en dierketen reorganiseert winkels in Nederland

Belgische tuin- en dierketen reorganiseert winkels in Nederland

De Belgische winkelketen Aveve sluit een van zijn vijf vestigingen in Limburg. De overige zaken gaan verder als franchisevestigingen, meldt districtmanager Paul Boon tegenover De Limburger.

De winkel in Gulpen gaat volgens Boon op slot, omdat die te klein is om rendabel te zijn. Aveve is verder actief in Kerkrade, Maastricht, Beek en Merkelbeek. Een deel van die winkels werd al in 2003 overgenomen van Boerenbond. Aveve had destijds plannen om door te groeien naar dertig winkels in Limburg en Noord-Brabant, maar kwam niet verder dan een handvol vestigingen.

De winkel in Merkelbeek wordt al door een franchisenemer gerund. Dat filiaal presteert volgens Boon heel goed. “Het voordeel van de formule is dat de plaatselijke ondernemers dichter bij de bevolking staan en meer kennis van de markt hebben.”

Aveve telt in België zo’n 240 vestigingen, waar klanten terechtkunnen voor ‘tuin, dier en bakplezier’. Aveve werd onlangs bij onze zuiderburen voor het tiende jaar op rij uitgeroepen tot beste winkelketen in de categorie tuin- en dierenspeciaalzaken.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!