Tesco rolt Nederlandse RFID-lezers uit

Tesco implementeert RFID bij zijn 550 F&F Clothing-filialen in het Verenigd Koninkrijk. Hiervoor werkt de Britse retailer samen met het Nederlandse Nedap.

RFID biedt de Tesco-dochter het benodigde overzicht om problemen in zijn kledingvoorraad te beperken. Daarnaast verbetert het de beschikbaarheid van de producten in de schappen omdat de voorraad efficiënter kan worden aangevuld, zegt coo Richard Collins van F&F. “Hierdoor kunnen we onze kleding in meer maten aan de klanten aanbieden.” 

De zogenoemde !D Gate RFID-lezers zijn in de vloer van het goederenontvangstgebied geïnstalleerd. Ze zijn tussen het magazijn en de winkelvloer geplaatst voor een betrouwbare controle van de inkomende goederen. Daarnaast registreren ze zo de bewegingen van de artikelen van het magazijn naar de winkelvloer. Na voltooiing van de implementatie gebruikt F&F de RFID-technologie om ervoor te zorgen dat de voorraad in het systeem overeenkomt met de feitelijke voorraad. Hiermee worden nabestellingen automatisch op het juiste moment geplaatst, wat voorraadtekorten voorkomt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!