Jumbo omarmt contactloos betalen

Jumbo voorziet zijn supermarkten de komende weken van nieuwe pinautomaten die contactloze betalingen accepteren. Daarmee is Jumbo naar eigen zeggen de eerste supermarktketen die deze betaalmethode in alle vestigingen aanbiedt.

De eerste nieuwe pinautomaten zijn inmiddels geplaatst. “Het nieuwe betaalsysteem is sneller en gebruiksvriendelijker dan het oude systeem”, stelt directeur formule en innovatie Colette Cloosterman-van Eerd. Het systeem moet de doorstroming bij de kassa volgens haar versnellen, doordat het per betaling tot vijf seconden sneller is.

Klanten hoeven bij betalingen onder de 25 euro geen pincode in te toetsen, wanneer ze hun pas langs de automaat halen. Dat moet alleen als er al meerdere malen contactloos is betaald en het maximum van vijftig euro is bereikt.

Het systeem geeft volgens de Veghelse supermarktketen tevens minder verstoringen, omdat de paslezer aan de voorkant zit. Daarnaast zijn de automaten voorzien van een betere afschermmogelijkheid bij het invoeren van een pincode en zijn ze geschikt voor toekomstige ontwikkelingen, zoals betalingen met een smartphone.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!