V&D zegt huurcontract in Den Helder op

V&D heeft het tot het voorjaar van 2017 lopende contract voor zijn warenhuis in Den Helder opgezegd. De retailer wil niet weg uit de stad, maar ligt overhoop met de vastgoedeigenaar.

Het pand in Den Helder is in handen van Komen Vastgoed, dat enkele weken terug tevergeefs het faillissement voor V&D aanvroeg. De verhuurder probeerde op die manier het resterende huurbedrag te innen, dat de warenhuisketen als gevolg van het akkoord met andere retailers weigert over te maken.

De werknemers in Den Helder zijn inmiddels ingelicht over de nieuwste stap van V&D. “Volgende week zullen wij de verhuurder schriftelijk in kennis stellen”, stelt een woordvoerder tegen het Noordhollands Dagblad.

Er staan volgens hem geen banen op de tocht, aangezien het ‘puur een stap in het onderhandelingsproces met de verhuurder is’. Die wil het huurcontract niet aanpassen en kan nu op zoek gaan naar een andere huurder. In dat geval zal ook V&D een andere winkelruimte zoeken, aldus de zegsman. “Maar zover is het nog niet.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends