Bruna geeft ook regie over logistiek uit handen

Bruna richt de logistieke keten opnieuw in om het aantal leveringen aan de winkels te verminderen. Quantore gaat als ketenregisseur de hoeveelheden en tijden in het gehele proces coördineren, van inkoop tot daadwerkelijke levering.

De 350 vestigingen van Bruna worden nu nog door ruim honderd leveranciers op verschillende momenten van de week en de dag beleverd. Daardoor is het bestelproces tijdrovend, de goederenstroom ondoorzichtig en de verwerking in de winkel moeilijk te stroomlijnen, aldus de retailer. Bruna ziet onnodig veel tijd verloren gaan en beschouwt het hele systeem als niet kostenefficiënt.

Door de samenwerking met Quantore komen er voortaan nog maar zes leveranciers aan de deur. Algemeen directeur Fred Zeegers spreekt daarom van een ‘enorme stap vooruit’. “We krijgen dankzij het partnerschap met Quantore een transparanter en centraler logistiek systeem, waarbij meer inzicht bestaat in de leveranties en we beter kunnen sturen.” De samenwerking met de inkooporganisatie wordt de komende jaren naar verwachting op deelgebieden verder uitgebreid.

Bruna maakte afgelopen najaar bij een reorganisatie bekend alles wat geen kernactiviteit is uit te willen besteden. Zo kreeg uitgeverij Paperclip al de complete regie over de gehele collectie en schappen met wenskaarten in zijn winkels, en leverancier GiftFor2 over de winkelschappen met cadeau- en belevenisboxen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!