Dixons Carphone verkoopt Phone House Duitsland

Dixons Carphone heeft zijn belang in de Duitse tak van Phone House verkocht aan Drillisch.  Het Britse retailconcern krijgt op zijn beurt weer drie procent van de aandelen in deze Duitse telecomaanbieder.

De verkoop van zijn Duitse retailactiviteiten volgt volgens Dixons Carphone op een periode van herstructurering. Daarnaast is het in lijn met de nieuwe strategie van het fusiebedrijf om zich alleen op leidende marktposities te focussen en in andere landen via samenwerkingsverbanden actief te zijn.

Dixons Carphone is eveneens eigenaar van de Nederlandse tak van Phone House, dat zich momenteel eveneens in een herstructurering bevindt. Zo werden circa tweehonderd fulltime banen geschrapt en vijftig vestigingen gesloten, waaronder alle shop-in-shops bij Makro. Of Dixons Carphone ook van zijn Nederlandse tak af wil, is niet bekend. “Vanuit Phone House Nederland is geen aanleiding om te speculeren wat betreft een eventuele overname”, laat een woordvoerder desgevraagd weten.

Phone House beschikt in ons land over ruim tweehonderd winkels, waaronder shop-in-shops bij Media Markt en de Bijenkorf. In Duitsland exploiteert de retailer zo’n 140 vestigingen, waaronder winkels van Deutsche Telekom. In beide landen is Phone House ook verantwoordelijk voor de Samsung Experience Stores.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!