Spar doet City Store na een jaar dicht

De Spar City Store in Delft gaat zaterdag voor twee jaar dicht omdat de supermarkt te weinig klanten trekt. De City Store is sinds januari 2014 geopend, maar door een verbouwing in het stationsgebied loopt de passantenstroom anders dan verwacht, aldus Spar.

De bouwwerkzaamheden in het gebied zijn naar verwachting eind 2017 klaar. Spar Holding heeft in overleg met de franchisers besloten de winkel te sluiten en begin 2017 te heropenen. De supermarkt moet dan weer goed bereikbaar zijn. In de tussentijd gaan de franchisers een aantal projecten voor de supermarktketen doen.

De beslissing is rigoureus en redelijk uniek, stelt algemeen directeur Sjaak Kranendonk van Spar. “Met een beperkt aantal consumenten is niet alleen de omloopsnelheid onvoldoende om het gewenste assortiment te kunnen aanbieden, maar is het ook lastig om de winkel rendabel te exploiteren.” Kranendonk wijst erop dat de combinatie van wonen, werken en passeren een ’must’ is voor het City Store-concept.

De winkelsluiting valt samen met een verdere uitrol van Spars e-commercestrategie. Deze week worden er twintig pick-up points aan het afhaalnetwerk toegevoegd. Daarmee komt het aantal pick-up points voor online bestellingen bij de supermarktketen uit op honderd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!