Oprichter Media Markt hekelt overname iBOOD

Media-Saturn Group heeft iBOOD.com zonder toestemming van de aandeelhouders overgenomen. Dat stelt oprichter en minderheidsaandeelhouder Erich Kellerhals van moederconcern Metro Group.

“Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 15 april hebben de aandeelhouders niet ingestemd met de aankoop van iBOOD", aldus Kellerhals. Door toch een meerderheid te nemen in iBOOD.com heeft Media-Saturn 'op eigen risico' geopereerd en brengt ceo Pieter Haas het concern 'opnieuw schade toe'.

Media-Saturn Group heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse dagdealsite, zo maakte het concern donderdag bekend. IBOOD vult de huidige online activiteiten van het moederconcern van onder meer Media Markt goed aan, aldus ceo Martin Sinner van Electronics Online Group (EOG). IBOOD gaat verder onder auspiciën van EOG.

In 2011 wilde het concern iBOOD.com ook al overnemen. Kellerhals wist dat toen te voorkomen. "Extra onnodige complexiteit in de online activiteiten doet op dit moment meer kwaad dan goed'', aldus de oprichter destijds. Kellerhals haalde eerder ook al uit naar de Nederlandse Haas. Vorig jaar spande hij een rechtszaak aan om hem uit zijn functie te zetten. Kellerhals kon zich er niet in vinden dat Haas een prominente rol vertegenwoordigde bij zowel Metro als Media-Saturn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!