C1000-topman vertrekt bij Jumbo

Niels Onkenhout neemt komende zomer afscheid van supermarktconcern Jumbo. De huidige directievoorzitter van C1000 en lid van de raad van bestuur heeft dat 'in goed overleg' met de Veghelse keten besloten, zo is woensdag bekendgemaakt.

Onkenhout werd in 2009 aangesteld als directievoorzitter van Super de Boer, na de overname door Jumbo. In 2012 kreeg hij diezelfde functie bij C1000, dat ook weer door Jumbo was gekocht. “Wij hebben samen het beste van Super de Boer en C1000 kunnen integreren en de grootste ombouwoperatie ooit gerealiseerd", stelt ceo Frits van Eerd.

Nu de integratie van C1000 op zijn einde loopt, vindt Onkenhout het logisch om afscheid te nemen. “Jumbo is klaar voor de volgende fase." De raad van bestuur van de nummer twee binnen de supermarktsector zal vanaf zijn vertrek op 13 juli bestaan uit Van Eerd, cfo Ton van Veen en cco Colette Cloosterman-van Eerd.

Jumbo kreeg onlangs nog vijf C1000-ondernemers terug van concurrent Albert Heijn, die geen overeenstemming met de winkeliers wist te bereiken over een ombouw. De Veghelse keten wil zelf af van twee Brabantse franchisers, die vinden dat zij het eerste recht hebben op Jumbo-winkels in hun gebied. Daarnaast zou Jumbo de 'moeilijkste' vestigingen tot het laatst hebben bewaard, waardoor het de vraag is of alle C1000-winkels halverwege dit jaar zijn omgebouwd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!