Euretco definitief in Duitse handen

EK servicegroup heeft een meerderheidsbelang verworven in retailserviceorganisatie Euretco. Het Duitse concern heeft voor een onbekend bedrag de aandelen van investeringsmaatschappij Avedon Capital Partners en de managementaandeelhouders overgenomen, die samen goed zijn voor 75 procent. De overige 25 procent van de aandelen blijft in handen van Stichting Administratiekantoor Intres.

Euretco is in ons land actief met formules als Intersport en Runnersworld en sinds eind vorig jaar ook de bouwmarkten van Multimate, Hubo en Fixet. Door het samengaan met EK servicegroup ontstaat volgens de organisatie de mogelijkheid tot toetreding in branches als speelgoed, luxe huishoudelijke artikelen, witgoed en woonaccessoires. “Onze samenwerking zal leiden tot kostenbesparing, uitbreiding van branches, kennisverrijking en krachtenbundeling in de diverse non-foodretailsectoren", aldus directievoorzitter Harry Bruijniks.

De organisaties willen samen het hoofd bieden aan de concurrentiedruk binnen de non-foodretail die als gevolg van nieuwe internationale toetreders is ontstaan. 'Daarnaast vergen verdergaande en snelle technologische ontwikkelingen meer expertise en bundeling van krachten waardoor efficiency en kwaliteit verbeteren en nieuwe investeringen voor de toekomst mogelijk worden gemaakt', aldus de twee partijen in een verklaring.

De nieuwe organisatie vertegenwoordigt ruim 4.100 zelfstandige retailers en een consumentenomzet van 6,3 miljard euro. Na de overname krijgt het bedrijf een coöperatieve structuur, zoals nu al het geval is bij EK servicegroup.

Bruijniks blijft ook na de overname leiding geven aan Euretco, dat onder zijn eigen naam verder gaat. De raad van commissarissen gaat bestaan uit Franz-Josef Hasebrink en Bernd Horenkamp van EK servicegroup, Cees Klomp van Bierman Advokaten en voormalig Intres-directievoorzitter Peter Dirks. Meer personele gevolgen heeft de overname volgens de retailserviceorganisatie vooralsnog niet.

De gesprekken over de overname liepen al geruime tijd, maar kwamen pas begin dit jaar aan het licht. Euretco had al een zakelijke relatie met het Duitse concern, doordat die partij enkele private labels van Euretco aanbiedt aan zijn leden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!