Modeketen Geddes & Gillmore is voor de tweede keer in ruim twee jaar tijd op de fles gegaan. Het faillissement is vorige week uitgesproken door de rechtbank Oost-Brabant.

Geddes & Gillmore beschikt over zeven winkels in Nederland en België. Die blijven in afwachting van een doorstart geopend, laat directeur Marco van Maaren weten aan RetailNews. “Daar wordt momenteel hard aan gewerkt."

Geddes & Gillmore moest de afgelopen maanden al wat zaken sluiten vanwege zijn financiële problemen. Afgelopen zomer beschikte de keten nog over vijftien vestigingen, waaronder twee outlets.

Het modemerk focuste sinds zijn doorstart op een groei van het aantal wholesalepartners. Ook de groothandeltak van Geddes & Gillmore is echter failliet verklaard.

De fashionretailer maakte in februari 2013 een doorstart onder de vleugels van United Fashion Group. Dat modebedrijf ging vorig jaar al over de kop, maar destijds bleef Geddes & Gillmore buiten schot. De activiteiten van het modemerk waren namelijk al weer losgekoppeld van United Fashion Group. “De gewenste synergie bleef uit", aldus Van Maaren.