Eerste universiteit verwelkomt onbemande kluizenservice

Studenten en medewerkers van de Universiteit Twente krijgen de mogelijkheid om online aankopen te laten bezorgen in onbemande kluizen. Ook is het mogelijk om pakketjes te versturen via de kluizen. De UT is daarvoor als eerste universiteit een samenwerking aangegaan met De Buren.

De zestig onbemande kluizen zijn vanaf komende maand minimaal een jaar op de campus aanwezig. De kluizen moeten zorgen voor meer gemak bij de UT-studenten en medewerkers en tevens voor vermindering van de logistieke bewegingen op de campus.

“We zien dat steeds meer studenten maar ook medewerkers hun pakketjes online bestellen en laten bezorgen op de campus. Hierdoor neemt het aantal logistieke bewegingen op de campus toe", aldus Eveline Kuypers van het Facilitair Bedrijf van de UT. De kluizen in het Sky-gebouw zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Op dit moment worden de kluizen op de campus standaard uitgerust, maar in de toekomst wordt gekeken of er ook gekoelde kluizen kunnen worden geïnstalleerd om bijvoorbeeld online boodschappen te laten bezorgen. Verder wil de universiteit in gesprek met apotheken voor het plaatsen en ophalen van herhaalrecepten en andere medicatie, vertelt Kuypers.

De Buren werkt reeds met een kluizenservice voor medicijnen in de plaats Dedemsvaart, waar in samenwerking met apotheek Avereest een onbemand afhaalpunt naast de apotheek is geplaatst. Daarnaast plaatste het bedrijf recent kluizen bij het hoofdkantoor van Wehkamp en supermarkten van onder meer Aldi, Deen en Spar.


Reacties