Zalando opent techcentrum buiten Duitsland

Zalando heeft vorige week zijn nieuwe Fashion Insights Centre in Dublin geopend. Het is Zalando's eerste technologiehub buiten thuisland Duitsland.

De Duitse online retailreus gebruikt het centrum voor onderzoek en ontwikkeling, big data-analyse, datawetenschap en engineering. “Als we onze klanten beter begrijpen en goede inzichten kunnen krijgen in aankoopgedrag en -patronen betekent dit dat we hen een zeer persoonlijk en aantrekkelijk aanbod kunnen bieden”, aldus mede-oprichter Robert Gentz. “Al sinds de start van ons bedrijf investeren wij in dergelijke inzichten, iets wat mede de sleutel tot ons succes is geweest. Het nieuwe Zalando Fashion Insights Center zal hierbij een belangrijke rol spelen. Daarbij breiden wij onze aanwezigheid in Europa verder uit."

Zalando koos voor de Ierse locatie omdat de stad een sterke reputatie heeft wat betreft innovatie. Het werft er werknemers op het gebied van data science en engineering. In totaal creëert Zalando met het technologiehub tweehonderd nieuwe werkplekken.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends