​Mandemakers wil ook Keukenloods overnemen

De Mandemakers Groep hoopt de aankoop van concurrent Keukenloods af te ronden. Het concern heeft daarvoor toestemming gevraagd bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM), zo blijkt uit een recente melding.

De Mandemakers Groep wil uitsluitende zeggenschap verkrijgen over Keukenloods, dat over elf vestigingen en twee afhaalcentra in ons land beschikt. Het retailconcern zelf is met formules als Mandemakers Keukens, Keukenconcurrent en Keukenmaxx al in dezelfde branche actief. De winkels van Keukenloods bevinden zich voornamelijk in Noord-Holland, maar zijn ook te vinden in Roosendaal en Veendam.

De Mandemakers Groep nam vorig jaar al een groot belang in branchegenoot Tulp Keukens, met als doel die keten weer financieel gezond te maken. De dertien vestigingen van Tulp Keukens gingen volgens directeur Arold Korst profiteren van de bundeling van kennis en ervaring op het gebied van retail, logistiek en productie en de grote inkoopkracht van De Mandemakers Groep.

Het Waalwijkse concern beschikt inmiddels over zo'n 350 filialen en een omzet van 1,1 miljard euro. De ACM gaat onderzoeken in hoeverre er na de nieuwste overname nog voldoende concurrentie in de keukenbranche overblijft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!