'Douglas trekt vijf overnamekandidaten'

Vijf partijen waaronder LVMH hebben belangstelling om parfumerieketen Douglas te kopen. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden.

Zowel strategische kopers als private equitypartijen hebben zich volgens de bronnen gemeld. Onder de belangstellenden zijn luxeconcern LVMH, de Amerikaanse drogisterijketen CVS en een Aziatische partij. Daarnaast zouden de private equity-firma's KKR en CVC interesse hebben voor de keten.

Douglas staat voor drie miljard euro in de etalage. LVMH had in 2013 ook al belangstelling voor Douglas. Toen nam Advent International de keten echter over. Het moederconcern van onder meer Sephora en Louis Vuitton heeft in Frankrijk een marktaandeel van dertig procent. Als LVMH Douglas en zijn Franse zusterformule Nocibe overneemt, zal dat waarschijnlijk voor moeilijkheden bij de mededingingsautoriteit zorgen.

Investeringsmaatschappij Advent International en oprichtersfamilie Kreke beslissen volgens de ingewijden binnen enkele dagen of ze Douglas verkopen of een beursgang gaan voorbereiden. Dat laatste zou hun voorkeur hebben.

Reacties