​'Beursgang Action laat nog op zich wachten'

Private equityfirma 3i blijft voorlopig de vruchten plukken van zijn investeringen in Action. Hoewel een beursgang een optie is, is dat op korte termijn niet aan de orde, zegt ceo Ronald van der Mark.

Pieter de Jong, managing director voor de Benelux, vertelde vorig jaar al dat 3i uiteindelijk potentie ziet voor een beursgang van de discountketen. 3i waardeerde Action in zijn meest recente jaarbericht op 12,5 tot 13,2 maal het bedrijfsresultaat. De investeringsmaatschappij kent zijn eigen aandeel in de keten een boekwaarde van 613 miljoen euro toe.

Dat een beursgang voorlopig uitblijft, komt volgens Van der Mark doordat Action met zijn groei nog steeds waarde voor zijn eigenaar creëert. “Ik denk dat ze nog wat meer groei van ons willen meepakken." Action kondigde donderdag de aanstelling van cfo Frederik Lotz aan. Bij zijn benoeming heeft de retailer rekening gehouden met zijn achtergrond bij beursgenoteerde omgevingen, erkent de ceo. “Maar keuzes over de toekomstige eigenaarstructuur zijn nog niet gemaakt."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!