Formido krijgt tweede partner voor pakketpunten

Meerdere bouwmarkten van Formido worden uitgerust met een DHL Parcelshop. Klanten kunnen daar pakketten in ontvangst nemen en versturen.

Formido beschikt momenteel in meerdere filialen over een Businesspoint van PostNL, maar kan die samenwerking niet verder uitbouwen. De Maxeda-dochter heeft daarom gekozen voor een tweede partner, zodat er ook pakketpunten in de andere winkels komen.

De eerste locatie van DHL wordt begin deze maand geopend, waarna de uitrol van start gaat. Formido wil op deze manier zijn dienstverlening verder uitbreiden en zijn klant ontzorgen, zegt inkoopmanager Edwin Veenendaal. Daarnaast denkt hij dat de eigen webshop ook zal profiteren van een 'pakketdienst in huis', meldt vakblad Mix.

Formido maakt samen met onder meer Praxis onderdeel uit van Maxeda, dat tot voor kort in de etalage stond. Omdat de biedingen tegenvielen, zagen de investeerders achter het concern af van een verkoop. Onder meer KKR zou volgens persbureau Bloomberg nu tweehonderd miljoen euro aan leningen hebben afgeschreven in ruil voor een deel van zijn belang in Maxeda.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!