​Eerste verpakkingsvrije winkel opent deuren

Opgeweckt Noord heeft maandag in Groningen naar eigen zeggen de eerste verpakkingsvrije winkel geopend. Ondernemers en oprichters Dorothea Piek en Tonny Straatman hebben daarvoor vijftigduizend euro opgehaald via crowdfunding.

De producten in de winkel worden zonder verpakking aangeboden. De verpakkingen kunnen de klanten zelf meenemen of bij de kassa kopen, waarbij Opgeweckt Noord gebruik wil maken van een statiegeldsysteem. “Op deze manier kan het voedseloverschot teruggedrongen worden en de afvalberg worden verkleind", aldus de ondernemers bij de introductie van hun concept.

Een wand van de winkel is voorzien van een grote rij dispensers, waar klanten onder meer mosterd, olie, zaden en ander droogwaar uit kunnen tappen. Daarnaast is er veel aandacht voor producten uit de streek, meldt online platform HetkanWel.

Bag&Buy wil eveneens een verpakkingsvrije winkel openen. De eerste sollicitatiedag voor de winkel in Utrecht zit er inmiddels op, terwijl het winkelontwerp momenteel op de tekentafel ligt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!