Google duikt in fashiontrends

Google werkt samen met grote retailers als Calvin Klein bij het voorspellen van trends en het opstellen van een planning. Het techbedrijf gebruikt gegevens uit zijn zoekmachine om modetrends te voorspellen.

Jaarlijks verwerkt Google zo'n zes miljard modegerelateerde zoekopdrachten. Google wil deze resultaten nu twee keer per jaar inzichtelijk maken voor modefabrikanten en retailers. In zijn rapport maakt het bedrijf onderscheid tussen twee verschillende soorten trends: de aanhoudende en de seizoensgebonden trends. Daarnaast kijkt Google ook of bepaalde producten in de loop der jaren steeds populairder worden.

De trends worden bepaald door het aantal hits. “Zo zal de vraag naar gekleurde broeken toenemen wanneer het aantal zoekopdrachten naar dergelijke broeken ook toeneemt", aldus Lisa Green, hoofd van de mode- en luxeafdeling van Google. Zij geeft aan dat Google zijn positie in de concurrerende e-commerce wil versterken met dit nieuwe programma. Momenteel legt Google het daarin nog af tegen concurrenten als Amazon en Alibaba.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends