Google integreert bestelfunctie voor maaltijden

Gebruikers van Google die op zoek zijn naar een bezorgmaaltijd kunnen binnenkort rechtstreeks bestellen vanuit de zoekresultaten. De internetreus voegt namelijk een 'place order' knop toe aan gevonden restaurants die bestellingen bezorgen.

Gebruikers die op zoek zijn naar restaurants in hun directe omgeving kregen in Google voorheen een overzicht te zien met daarin welke restaurants op welke locatie gevestigd zijn. De 'place order' button voegt hier een instant bestelmogelijkheid aan toe. De internetreus werkt voor een optimale introductie van de dienst samen met diverse restaurantketens waaronder Eat24 en MyPizza.com. Wanneer gebruikers op de nieuwe link klikken, kiezen zij een bezorgmethode en kunnen zij hun bestelling plaatsen.

Volgens de Amerikaanse weblog Econsultancy is de nieuwe bestelmogelijkheid slechts het topje van de ijsberg wat betreft de mogelijkheden. Zij verwachten onder meer dat producten op korte termijn ook rechtstreeks vanuit Google te kopen zijn. Dat kan gekoppeld worden aan webwinkels, maar ook aan lokale winkeliers waar consumenten het product vervolgens kunnen afhalen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends