​IBG verkoopt Hans Struijk Fietsen

Vijftien fietswinkels van Hans Struijk Fietsen zijn verkocht aan het Belgische Fiets!. Hans Struijk is onderdeel van International Bike Group (IBG) en bestaat voortaan alleen uit fietsenwinkel.nl en één gelijknamige Hilversumse winkel die onlangs is omgebouwd.

Hert verkoopbedrag wordt volledig in de ontwikkeling van fietsenwinkel.nl gestoken. "Fietsenwinkel.nl groeit harder dan de winkels van Hans Struijk", zegt ceo Bastiaan Hagenouw in De Financiële Telegraaf. De omzet is volgens hem vergelijkbaar met de fysieke vestigingen van Hans Struijk, die goed zijn voor een jaaromzet van twintig miljoen. "Fietsenwinkel.nl realiseert al twee jaar honderd procent groei.",

Hagenouw wil met het businessmodel van fietsenwinkel.nl de grens over. Scandinavië en België zouden de eerste buitenlandse markten voor de webwinkel moeten worden.

Het afscheid van de vijftien winkels volgt na een periode van zes jaar waarin Hagenouw met en Timon Rutten zestien winkels en online platform Fietsenwinkel.nl wisten te ontwikkelen. Private equity fonds NPM Capital is sinds december 2012 betrokken bij de keten. Rutten stopte zo'n anderhalf jaar geleden al als operationeel directeur. Het Belgische concern Fiets! bestaat uit elf vestigingen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!