Het beste van RetailTrends: week 30

Het beste van RetailTrends: week 30

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Podcast: Retaillessen van Herman Bramer (BCC)
Herman Bramer is nu vier jaar ceo van elektronicaketen BCC. Bramer heeft een lange carrière in retail. Hij stapte over van het grote beursgenoteerde KPN naar de kleine, maar snel expanderende culinaire cadeauformule Oil & Vinegar. Wat ging er in die beginjaren van Oil & Vinegar zo goed en waar ging het daarna zo mis? En hoe staat het met de zoektocht naar een nieuwe investeerder voor BCC en wat betekent de lockdown voor het bedrijf? Luister naar de podcast.

Hoe Expert doorgroeit, ook in tijden van crisis
De nieuwe koers van Expert, waarbij de ondernemer centraal staat, legt de elektronicaketen geen windeieren. In vier jaar tijd steeg de omzet per winkel met gemiddeld 25 procent. En ook de naamsbekendheid is gegroeid. "De vruchten van hard werken", zegt algemeen directeur Dik Pijl.

Zo stippelt Fietsenwinkel.nl zijn nieuwe koers uit
Het waren roerige tijden voor Fietsenwinkel.nl. De retailer splitste zich in april dit jaar af van het verlieslatende moederbedrijf International Bike Group (IBG). Nu staat het bedrijf op eigen benen, focust het zich volledig op de e-bike en op zijn fysieke winkels. Een gesprek met Mark de Vos, die nu samen met Lucas Kuin als managing director aan het roer van de onderneming staat. 

Waarom het Italiaanse schoenenmerk Du00 zijn pijlen op Nederland richt
Met hun schoenenmerk Du00 willen de Italianen Diego Telesco en Giuseppe 'Peppe' Menditto de hele wereld over. Hun reis begint niet in hun thuisland, maar in Nederland: daar moet het gaan gebeuren. Ook als buitenstaander kun je hier veel bereiken."

Hoe staat 't met het Duitse avontuur van Decorette?
We gaan naar Duitsland, kondigde woningtextielformule Decorette een halfjaar geleden aan. Onder de naam Homed, omdat de naam Decorette in Duitsland al was vergeven. Manager operations Germany Ruby Beck vertelt hoe het er nu voor staat.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!