Supers en bonden wederom aan onderhandelingstafel

CNV heeft nieuwe voorstellen gedaan aan supermarkten om tot een nieuwe cao te komen. Dit meldt De Telegraaf dinsdag.

Een heikel punt in de onderhandelingen zijn de toeslagen. De supermarkten willen af van de extra vergoeding die werknemers krijgen als zij in de avonduren werken. De vakbonden weigerden akkoord, maar CNV is bereid om water bij de wijn te doen. De extra toeslagen tussen acht en tien uur 's avonds doordeweeks en op zaterdagavond na zes uur mogen wat de bond betreft worden afgeschaft, als dit wordt gecompenseerd in het normale loon.

Een externe partij moet volgens bestuurder Michiel Wallaard onderzoeken hoeveel de loonschalen moeten worden verhoogd voor een compensatie. Ook FNV laat weten dat er over de doordeweekse toeslagen te praten valt, zolang daar een compensatie tegenover staat.

Wallaard is bang dat supermarkten straks fel gaan concurreren op arbeidsvoorwaarden. De bond wil voorkomen dat de sector waarin circa 260 duizend mensen werkzaam zijn, afglijdt naar bijvoorbeeld de situatie in de horeca waar zo'n 335 duizend werknemers momenteel zonder cao zitten. “Supermarkten passen nu vrijwillig de oude cao toe, maar het is wachten tot een van de bedrijven besluit om zijn eigen arbeidsvoorwaardenpakket op te stellen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!