Google lanceert Android Pay

Google introduceert een betaalsysteem waarmee consumenten via hun Android-telefoon kunnen betalen. Dit maakte het technologieconcern donderdag officieel bekend.

Met Android Pay wordt het enerzijds gemakkelijk om in fysieke winkels te betalen met een smartphone. Anderzijds kunnen winkeliers er creditcardbetalingen mee accepteren in hun app. Android Pay werkt op een vergelijkbare manier als Apple Pay en Samsung Pay. Rondom de betaaldienst is een speciale Android Pay-app ontwikkeld waarin creditcards en pinpassen opgeslagen kunnen worden. Met alle opgeslagen kaarten kan vervolgens digitaal in zowel fysieke winkels als online worden betaald. Een van de voordelen is volgens Google veiligheid. Het kaartnummer of andere persoonlijke gegevens worden niet gedeeld met de retailer, waardoor persoonlijke gegevens veilig blijven.

De dienst is de komende maanden beschikbaar voor Amerikaanse Android-gebruikers. Volgens Google is het nu al mogelijk om in meer dan zevenhonderd duizend winkels met Android Pay te betalen. Voor betaling in fysieke winkels moeten de betaalterminals in winkels contactloos betalen ondersteunen. Ook de smartphone moet hiervoor zijn uitgerust met een NFC-chip.

Android Pay werkt volgens Google al met de creditcards van onder andere American Express, Discover, Visa en Mastercard. De Android Pay-app kan daarnaast gebruikt worden om klant-, kortings- en loyaliteitskaarten op te slaan. Wanneer betaald wordt in een winkel waar de gebruiker een klant-, kortings- of loyaliteitskaart van heeft, zorgt Android Pay ervoor dat deze kaart automatisch gebruikt wordt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!