Zo'n twintig retailers laten hun boodschappen sinds kort binnen een uur bezorgen via de bezorgservice TringTring. Onder meer Bilder & De Clercq en SLA maken gebruik van deze gecrowdsourcete fietskoeriers.

Consumenten moeten voor de snelle bezorging de bestelling plaatsen via de app van TringTring. Die besteedt de bezorging vervolgens uit aan één van de mensen die zich als 'Tringer' heeft aangemeld. De koerier krijgt minimaal vijf euro per rit.

Bilder & De Clercq nam onlangs afscheid van zijn tweede winkel in Amsterdam en liet daarbij weten dit jaar sterk in te willen zetten op het bestellen en bezorgen via de website en app. Daarnaast wil het Amsterdamse concept de kantorenmarkt gaan bedienen met zijn interactieve boodschappenmuur, die inmiddels bij Google en kantorenpand The Edge zijn geïntroduceerd.

SLA introduceerde eind vorig jaar een eigen app, waarmee klanten zijn producten ook online kunnen bestellen en afrekenen. Daarvoor reden al twee elektrische scooters rond die de bestellingen afleverden. “We bouwen dit onderdeel van onze formule op termijn verder uit", liet oprichter Jop van de Graaf weten in het januarinummer van RetailTrends.