​Rokin transformeert tot 'stadsboulevard met warenhuizen'

Het Rokin in Amsterdam verandert de komende twee jaar in een stadsboulevard met prestigieuze warenhuizen. Dat voorziet straatmanager Pauline Buurma in De Financiële Telegraaf.

De Britse warenhuisketen Marks & Spencer bevindt zich al in het winkelgebied, terwijl het nieuwe luxe warenhuis Haussmann er in 2016 zijn deuren opent. Ook een derde internationale keten zou belangstelling hebben voor een pand aan Rokin. Aangezien de Bijenkorf zich vlakbij bevindt, ontstaat dan uiteindelijk een boulevard van warenhuizen. “Een stadsboulevard met allure", aldus Buurma.

Vastgoedpartij Vastned ziet eveneens potentie in het winkelgebied. Vastned betaalde 108 miljoen euro voor een winkelpand aan het Rokin waarin de modeketens Forever 21 en Pull & Bear zich hebben gevestigd. “Je ziet het nu niet omdat het nog zo'n bouwput is. Maar dit is een van de breedste straten in het centrum van Amsterdam, met veel zon", aldus ceo Taco de Groot van Vastned over het Rokin.

Het winkelbestand moet wel op de schop voordat de straat zich kan meten met populaire winkelgebieden als de Kalverstraat en de Negen Straatjes. De Groot ziet nog 'veel belhuizen, massagesalons en andere onbestemde zaakjes' in de omgeving van het Rokin. Tegelijkertijd groeit de belangstelling voor het winkelgebied onder investeerders, aldus De Groot. “Good money drives out bad money."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!