​Canadees retailconcern mengt zich in overnamestrijd Kaufhof

Ook de Canadese retailer Hudson's Bay heeft een bod gedaan op Metro-dochter Kaufhof. Dat meldt Reuters op basis van ingewijden.

Metro zou een overnamebod van circa drie miljard euro hebben ontvangen van Hudson's Bay. Ook Karstadt-eigenaar René Benko praat met het moederconcern van Media Markt en Makro over een overname. Hij heeft volgens ingewijden 2,9 miljard euro over voor Kaufhof. Metro wil zijn warenhuisactiviteiten staken om zich volledig te kunnen richten op zijn andere divisies, waaronder zijn elektronicaketens.

Hudson's Bay zou met deze acquisitie zijn eerste stap op de Europese markt zetten. Het retailconcern heeft in Canada en de Verenigde Staten ruim driehonderd winkels, waaronder een gelijknamige warenhuisketen, Saks Fifth Avenue en Lord & Taylor.

Door een overname door Benko ontstaat volgens Duitse media een 'Warenhaus AG', een concern waarin alle traditionele warenhuizen zijn samengebracht. Benko is sinds vorig jaar eigenaar van warenhuisketen Karstadt, die ruim tachtig winkels telt. Kaufhof beschikt over 137 warenhuizen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!