​De Slegte keert terug in Nederland

De Slegte maakt een comeback in Nederland met een winkel in Leiden. Daar huurt de boekwinkelketen een deel van zijn voormalige winkel.

De Slegte ging twee jaar terug samen met Selexyz op in Polare, waardoor de formule uit Nederland verdween. De nieuwe keten ging echter al snel failliet, waarna De Slegte door oud-eigenaar Jan Bernard de Slegte in België werd voortgezet. Daar beschikt de retailer over zes vestigingen.

De winkel in Leiden wordt momenteel ingericht en bevoorraad en opent zaterdag zijn deuren. Het concept blijft volgens De Slegte hetzelfde als voorheen, wat betekent dat klanten er zowel boeken kunnen kopen als verkopen. De winkel wordt gerund door voormalig winkelmanager en inkoper Hans Vergedaal, die wordt bijgestaan door andere voormalige medewerkers van De Slegte.

De Nederlandse website van De Slegte is inmiddels weer online en wordt de komende weken volledig uitgerold. De retailer hoopt verder weer een boekhandel in Amsterdam te openen.

De Slegte maakte vorig jaar al even een comeback in Nederland met meerdere pop-upwinkels. Die werden geopend door de Groningse antiquair Michel de Vries, die meer dan een miljoen boeken uit het ramsjgedeelte van het voormalige magazijn van De Slegte in Lelystad had overgenomen uit de boedel van het failliete Polare.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!