​FAME Plaza vraagt faillissement aan

FAME Plaza dient vandaag bij de rechter een verzoek tot faillissement aan. Dat meldt Entertainment Business op basis van een e-mail die de entertainmentzaak aan zijn zakelijke partners heeft verstuurd. 'We verwachten dat FAME Plaza BV vervolgens dinsdag failliet verklaard zal worden', aldus de eigenaren Arthur ter Braak en Jeroen de Ruiter.

De winkel van FAME Plaza in Amsterdam is al sinds zaterdag gesloten. De entertainmentzaak kampt naar eigen zeggen met financiële problemen. 'We hebben hard gewerkt en veel ondernomen om te proberen onze financiële situatie te verbeteren, maar helaas niet met het gewenste resultaat', zeggen Ter Braak en De Ruiter.

Ter Braak en De Ruiter maakten in 2013 een doorstart met FAME Plaza nadat Free Record Shop failliet ging. Naast de vestiging in Amsterdam opende de entertainmentretailer pop-upstores in Schiedam, Spijkenisse, Tiel en Uden. Van die tijdelijke vestigingen werd eind vorig jaar al afscheid genomen.

Ter Braak had geen vastomlijnd plan met FAME voor ogen, vertelde hij vorig jaar in RetailTrends. “Ik zie overal kansen. Een langetermijnvisie heb ik niet." Toentertijd had hij enkele locaties op het oog om een FAME-winkel te openen. Dat waren vooral kleinere steden. In een grote stad als Utrecht kreeg de retailer volgens Ter Braak niet de ruimte qua huuronderhandelingen. Hij wilde geen contract voor vijf jaar of een bankgarantie afgeven. “Ik wil me niet vastleggen, want ik weet niet hoe de markt er over vijf jaar uitziet", aldus Ter Braak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!