Euretco-dochter Decorette beschikt sinds vorige week over een webshop. In de webwinkel moeten producten en de weg naar de winkel centraal staan, aldus Euretco.

Klanten kunnen op meerdere plekken op de site een winkel in hun buurt vinden en selecteren als afhaalpunt voor hun online bestellingen. De webwinkel is verder voorzien van een inspiratiepagina met een link naar het Pinterest-account van Decorette.

Het online assortiment bestaat voorlopig uit standaardartikelen, als woonaccessoires en behang. “Later dit jaar komen daar de maatwerkproducten bij, vooral om meer traffic naar de winkels te genereren", zegt manager Angela van Dongen.

Decorette wil de komende vier tot vijf jaar groeien van 45 naar tachtig vestigingen. Dat moet onder meer gebeuren via shop-in-shops bij de bouwmarkten van Multimate. De eerste shop-in-shop werd in maart in Eindhoven geopend. De woonketen is bezig met vestigingsplaats- en haalbaarheidsonderzoeken voor meer shop-in-shops van minimaal honderd tot 150 vierkante meter.