​'Foodretailers in de Markthal hebben het zwaar'

De Rotterdamse Markthal verandert van een vershal in een horecahal. Dat zegt Joey Kemp van slagerij J&S in het Algemeen Dagblad. “De horeca loopt goed in de Markthal, maar alles met groente, fruit en vlees niet."

Kemp probeert zijn unit via een Marktplaats-advertentie van de hand te doen. Ook Max Klok van bakkerij Klok wil vertrekken uit de Markthal. Consumenten komen er alleen om te eten, signaleert hij. “Ik wil nu van de kraam af, want over twee jaar lukt het misschien niet meer. Er zijn heel veel verszaken waar geld bij moet, alleen durven die het nog niet te vertellen."

Vastgoedeigenaar Provast stelt in een reactie dat de foodretailers over 'het geheel genomen' goede omzetcijfers boeken. “Over het algemeen gaat het prima, boven verwachting", zegt directeur Hans de Jong. Dat de foodretailers willen vertrekken, baart hem geen zorgen. In een jaar tijd wisselt ongeveer tien procent van de units in de Markthal van gebruiker en dat is een gezonde ontwikkeling, aldus De Jong.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!