​Winkelvastgoedtycoon wil weg uit Nederland

Winkelbelegger Ronny Rosenbaum staat op het punt zijn vastgoed te verkopen aan Nederlandse en Duitse institutionele beleggers. Kenners van retailvastgoed spreken daarbij om 'de transactie van de eeuw'. Met de transactie is een bedrag van meer dan twee miljard euro gemoeid, meldt De Financiële Telegraaf.

Rosenbaum beschikt over winkelpanden op A1-locaties in steden als Enschede en Tilburg. Daarnaast maken panden in de Kalverstraat en P.C. Hooftstraat onderdeel uit van zijn portefeuille. Vermogensbeheerder Syntrus Achmea en de Duitse vastgoedbelegger Deka hebben volgens hem inmiddels een bod uitgebracht.

De winkelbelegger ziet geen uitdaging meer in ons land. Zo is er volgens Rosenbaum nog nauwelijks ruimte om te groeien, omdat de markt op slot zit. “Dan kun je twee dingen doen. Doorgaan, maar dan kun je niks meer kopen. Of verkopen."

Ook in Duitsland komt Rosenbaum er naar eigen zeggen niet meer tussen. Het vastgoed in steden als München en Düsseldorf is volgens hem veel te duur. “Dus daar kunnen we nooit meer wat gaan verdienen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!