ING komt met mobiel betalen in de winkel

Klanten van ING kunnen vanaf komende zomer hun aankopen in de winkel afrekenen met hun smartphone. De laatste test onder een groep medewerkers is inmiddels gestart, zo laat de bank vrijdag weten.

De medewerkers doen de eerste ervaring op met de Mobiel Betalen-app, die contactloos betalen mogelijk maakt, voordat die landelijk wordt uitgerold. Mobiel betalen wordt voor een brede selectie smartphones beschikbaar, stelt ING. Zijn klanten dienen over een Android-telefoon met versie 4.4 KitKat of hoger te beschikken. Die maakt met behulp van NFC contact met de betaalautomaat in de winkel.

ING introduceerde vorig jaar al contactloos betalen met de pinpas en rolde daarvoor inmiddels tachtigduizend nieuwe betaalautomaten uit. Tot en met mei werd die betaalmethode dertien miljoen keer gebruikt. Net als bij de pinpas hebben klanten die met hun telefoon willen betalen bij bedragen tot en met 25 euro geen pincode nodig.

De bank ziet mobiel betalen als een volgende stap in het snel en gemakkelijk afrekenen van aankopen. Klanten van Rabobank kunnen al sinds begin dit jaar gebruikmaken van dezelfde betaalmethode.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!