​Hoorzorgketens verliezen kort geding van verzekeraar

Beter Horen, Schoonenberg Hoorcomfort en Van Boxtel Hoorwinkels hebben het onderspit gedolven in een kort geding tegen Zilveren Kruis/Achmea. De winkelketens eisten dat de zorgverzekeraar een aanbesteding voor een nieuwe service intrekt.

Zilveren Kruis/Achmea wil hoorzorg aan huis introduceren. Beter Horen, Schoonenberg Hoorcomfort en Van Boxtel Hoowinkels hebben naar eigen zeggen onvoldoende informatie om goed deel te kunnen nemen aan de aanbesteding. Zo zijn ze niet op de hoogte van de kwaliteitseisen die worden gesteld. De zorgverzekeraar richt zich volgens hen daarnaast te veel op prijs, waardoor de kwaliteit van hoorzorg in het geding komt.

De rechter oordeelde echter dat de audiciens geen recht hebben op meer informatie. De reden hiervoor is nog onbekend. Omdat de zaak haast vergde, deed de rechter vrijdag al uitspraak, maar volgt een toelichting later. De hoorzorgketens gaan niet tegen de uitspraak in beroep.

Zorgverzekeraars willen als gevolg van een nieuw vergoedingssysteem hun uitgaven verminderen. Daarom schrijven ze tenders uit om de concurrentie onder aanbieders te vergroten. Een aantal audiciens luidde vorig jaar de noodklok over de gang van zaken. “Er is sprake van een machtsverschuiving naar de zorgverzekeraars", zei directeur Marcel Wanna van Schoonenberg destijds. De keten van tweehonderd winkels zag zijn omzet in 2013 met 39 procent afnemen en leed een nettoverlies van acht miljoen euro. Ook branchegenoot Beter Horen heeft het zwaar. “We komen nu langzaam uit de rode cijfers, maar we zijn er nog niet", zegt ceo Peter Peters van moederconcern Amplifon Nederland onlangs nog in RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!