​V&D denkt tot anderhalf miljoen te besparen

De keuze om distributie uit te besteden moet V&D de komende vijf jaar tot anderhalf miljoen euro opleveren. De warenhuisketen verwacht minstens acht ton te besparen door de bevoorrading door G.Snel Logistics te laten doen.

De twee partijen maakten dinsdag bekend elkaar gevonden te hebben in een samenwerking, die al in februari werd aangekondigd. Het uitbestedingscontract heeft een looptijd van vijf jaar. De winst wordt behaald in efficiëntere transport, legt een woordvoerder van V&D uit. “De vrachtwagens staan minder vaak stil en rijden minder vaak leeg."

V&D laat verder weten niet meer te hoeven investeren in een schoner wagenpark, dat noodzakelijk werd vanwege strenge milieu-eisen voor binnensteden. Het wagenpark van het Woerdense transportbedrijf is daar volgens directeur Peter de Vries al op ingericht.

De uitbesteding past in de kostenbesparingen die V&D sinds begin dit jaar nadrukkelijk zoekt. Zo werd met een merendeel van de huurders al overeenstemming bereikt over een (tijdelijke) huurverlaging en zit de keten weer met de vakbonden om tafel voor een loonoffer van zijn personeel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!