'Action-topman in beeld als Blokker-ceo'

Albert Blokker heeft met inkoopdirecteur Hans van Hattem van Action gepraat over een functie als bestuursvoorzitter van Blokker Holding. Volgens geluiden uit de markt heeft de commissaris afgelopen weekend in een oriënterend gesprek Van Hattems bereidwilligheid gepolst om de nieuwe Blokker-ceo te worden.

Van Hattem was tussen 2007 en 2009 algemeen directeur van Blokker. Hij stapte op na een verschil van inzicht in het te voeren beleid. Sinds januari 2011 is Van Hattem inkoopdirecteur bij Action. Zijn huidige werkgever ontkent dat Van Hattem heeft gesproken met Blokker. "Een overstap is absoluut niet aan de orde", zegt een woordvoerder van de winkelketen tegen RetailNews. Blokker is niet bereikbaar voor commentaar.

Van Hattem zou terughoudend zijn over een terugkeer naar Blokker. Hij is namelijk in het bezit van een optiepakket aandelen in de discountketen, die hij bij een verkoop of een beursgang kan verzilveren. Onlangs zei Action-ceo Ronald van der Mark nog dat een beursgang van de keten een optie is. Blokker Holding zou Van Hattem met 'een zeven getallen tellende beloning' willen binnenhalen.

Vorige week kondigde Blokker Holding het vertrek van bestuursvoorzitter Roland Palmer aan. De neef van Jaap Blokker heeft het concern per direct verlaten na een verschil van inzicht met de raad van commissarissen. Vicevoorzitter Theo de Kool heeft zijn taken overgenomen tot er een definitieve opvolger wordt aangesteld.

Op RetailWatching gaat retailkenner Rupert Parker Brady in op vier potentiële opvolgers van Roland Palmer. Wie wil eigenlijk nog aan het roer staan van het kwakkelende concern?

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!