​Etsy kiest voor nieuwe manier van dataopslag

Diverse retailers kiezen tegenwoordig voor één groot datacenter voor de opslag en beheer van hun gegevens. Etsy kiest echter voor een aanpak met verschillende kleine, losse opslagpunten als aanvulling op zijn datacenter. De online winkel verwacht hier een snellere en betrouwbaardere datastroom mee te creëren.

“Wij noemen deze manier van opslag ‘pushing data tot the edge’”, aldus directeur infrastructuur en operations John Allspaw. Etsy plaatst ‘server pods’ op verschillende plekken op de wereld. Elke pod bestaat uit het minimaal benodigde aantal servers om data anders aan te kunnen leveren dan vanuit het centrale datacenter. Dit zorgt volgens Etsy voor een snellere en meer betrouwbare datastroom. In totaal verwacht de webwinkel duizenden kleine servers te installeren.

“Wanneer we data op één plaats centraliseren, dient deze altijd vanaf deze plek gehaald te worden”, aldus Allspaw. “Door server pods te plaatsen op verschillende plekken op de wereld verkorten wij deze afstanden. Dit vergroot de betrouwbaarheid en komt ten goede aan de snelheid.”

Wanneer Etsy start met de uitrol van zijn server pods is nog onbekend. De webwinkel zit momenteel nog in de onderzoeksfase.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!