​Albert Heijn lijft Belgische franchiseketen in

Franchiseketen Peeter-Govers uit België bouwt zijn vestigingen om tot Albert Heijn. Dat hebben beide partijen maandag bekend gemaakt, zonder daarbij financiële details te vermelden.

Peeter-Govers telt momenteel zes vestigingen, terwijl er nog twee in ontwikkeling zijn. Dit jaar moeten de eerste drie supers worden omgebouwd tot AH. De keten heeft 275 werknemers.

Met de overname komt het aantal AH-vestigingen bij onze zuiderburen op 39. Binnen de huidige 31 supermarkten zijn er momenteel vier franchise-filialen. AH wil volgens algemeen directeur Luc de Baets in België doorgroeien tot vijftig supermarkten. Dat moet vooral via franchise gebeuren.

De overname van Peeters-Govers volgt nog geen week na de aankondiging van de fusie tussen Ahold en Delhaize. Professor Gino van Ossel van Vlerick Business School voorspelde in een reactie daarop dat hierdoor een einde komt aan de expansie van AH bij onze zuiderburen. De Belgische vestigingen van Albert Heijn zullen worden gesloten of zullen tot winkels van Delhaize worden omgebouwd, aldus Van Ossel tegen dagblad De Tijd. Over vijf jaar is het merk Albert Heijn volgens hem verdwenen in België. Delhaize beschikt met zijn meer dan zevenhonderd supermarkten namelijk over een groter netwerk en kan terugvallen op een sterker merk.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!