​Pipoos houdt winkellocaties onder de loep

Hobbywinkelketen Pipoos heeft zijn winkel in Amsterdam-Noord verplaatst naar een plek die beter past bij zijn nieuwe koers. De retailer heeft donderdag de winkel heropend aan de Ceintuurbaan in Pijp.

De nieuwe locatie is groter en sluit beter aan bij de weg die Pipoos onder zijn nieuwe eigenaar Panduro Hobby heeft ingeslagen, laat directeur Wouter de Keizer weten aan RetailNews. “De Pijp is een kinderrijk gebied en dat past bij onze strategie om ons naast hobbyisten meer te richten op gezinnen met jonge kinderen.”

Pipoos kiest voortaan nadrukkelijk voor grote steden en voor winkelgebieden die er toe doen, aldus De Keizer. Vanuit die gedachte sloot de retailer eerder deze maand zijn vestiging in het Rijswijkse winkelcentrum In de Bogaard. “We hoefden daar nog nauwelijks huur te betalen, maar het winkelcentrum was een troosteloze bedoening geworden die niet bij ons past.”

Pipoos telt inmiddels dertig vestigingen in de Benelux. De Amsterdamse locatie is de negende winkel die is ingericht volgens het nieuwe concept van de keten. Bij dit concept wordt bijvoorbeeld met maandelijkse thema’s gewerkt, die worden gepresenteerd in de etalage. De herpositionering was na een jaar al goed voor een omzetplus van ruim tien procent, liet De Keizer vorig jaar nog weten in RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!