'Tuincentrum Overvecht haalt bewust minder omzet'

Tuincentrum Overvecht krijgt geen toestemming van het UWV om zo’n negentig mensen te ontslaan. De winkelketen heeft volgens de uitkeringsinstantie de noodzaak van de ontslagronde onvoldoende aannemelijk gemaakt. Dat meldt De Financiële Telegraaf.

Tuincentrum Overvecht werd een jaar terug door Blokker Holding verkocht aan Borgeld Management Groep. De circa twintig vestigingen hebben de afgelopen jaren telkens verlies geleden, zo liet het retailconcern onlangs weten. Tuincentrum Overvecht wil nu van één op de vijf werknemers af om het hoofd boven water te kunnen houden.

FNV maakte vorige maand bekend een gang naar de rechter voor te bereiden om de ontslagronde te voorkomen. De directie stuurt volgens de vakbond bewust aan op een ondergang zonder een sociaal plan. “Tuincentrum Overvecht wilde gewoon op een zo’n goedkoop mogelijke manier van een deel van zijn mensen af”, aldus vakbondsbestuurder Özcan Colak.

De retailer zou met lege winkelschappen opzettelijk zorgen voor tegenvallende omzetten. “De beelden van de winkels die ik heb gezien, liegen er niet om. De winkels waren tamelijk leeg”, zegt Colak.

Reacties