​Schoenenreus definitief verdwenen uit winkelbeeld

Alle winkels van Schoenenreus hebben eind april definitief hun deuren dicht gedaan. GA Europe en CA Global Partners realiseerde weliswaar een tweede doorstart voor de winkelketen, maar zag geen toekomst meer in de formule. Dat laat Antoine Linderhof van de Nederlandse tak van CA Global Partners weten aan RetailNews.

Schoenenreus werd in januari failliet verklaard, waarna de curator een deal sloot met GA Europe en CA Global Partners voor de voorraad en inventaris van de keten. De nieuwe eigenaren hadden een inspanningsplicht om zeventien tot twintig van de 121 vestigingen open te houden. Daarvoor werden onder meer gesprekken gevoerd met concurrerende ketens en buitenlandse partijen, zegt Linderhof. Dat leidde echter tot niets, mede omdat toeleveranciers al hadden besloten hun producten ergens anders te verkopen. “Uiteindelijk zagen wij geen mogelijkheden meer om de continuïteit van de formule te waarborgen.”

De laatste winkelpanden werden eind april gesloten, terwijl veel personeel volgens Linderhof in dienst is getreden bij andere retailers. De winst van de doorstart zit hem in dat laatste aspect, stelt hij. “Wij hebben het personeel langer aan het werk gehouden. De curator had de winkels niet zo lang open kunnen houden.”

GA Europe en CA Global Partners zijn begonnen ook Nederlandse bedrijven te herstructureren, om die vervolgens voort te zetten tezamen met hun netwerk en de slecht renderende winkels te sluiten. “Hier hebben we veel successen mee behaald in de rest van de wereld”, aldus Linderhof. “Afgelopen jaar hadden wij onze expertise ook graag getoond in het faillissement van Halfords, maar we waren te laat om in te stappen.” Die keten werd overgenomen door franchisenemers, met als gevolg dat nog 54 van de oorspronkelijke 130 vestigingen geopend zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!